Hemşirelik, birey, aile ve toplum sağlığını koruma ve geliştirmeye odaklanan, ideal sağlık düzeyine ve yaşam kalitesine ulaşmayı hedef edinmiş sağlık hizmetleri sektörüne bağlı bir meslektir. Hemşireler, hekimlerin vermiş oldukları talimatlar..
Hemşirelik, birey, aile ve toplum sağlığını koruma ve geliştirmeye odaklanan, ideal sağlık düzeyine ve yaşam kalitesine ulaşmayı hedef edinmiş sağlık hizmetleri sektörüne bağlı bir meslektir. Hemşireler, hekimlerin vermiş oldukları talimatlar ile bakım sağlamaktadır.
Hemşire, üniversitelerin hemşirelik bölümünde eğitim almış kişilerin bu bölümü bitirerek hak kazandıkları bir unvandır. Hemşireler insanlara yardım etmekten hoşnut duyan, sorumluluk duygusu yüksek, düzensiz mesai saatlerine uyum sağlayabilen kişilerdir. Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde 250 bini aşkın hemşire bulunmaktadır.
Hemşirelik mesleğini seçmiş kişiler hastaneler, sağlık ocakları veya özel kliniklerde çalışma imkanı bulmaktadırlar. Doktorlarla düzenli olarak iletişim halinde bulunurlar ve vardiyalı olarak çalışırlar. İnsan sağlığından sorumlu oldukları için çalışma sürecinde algıları açık ve oldukça dikkatli olmalıdırlar.
Hemşirelik mesleğini yapacak olan kişiler tansiyon aleti, sıcaklık ölçer, EKG aleti, monitör, oksijen tüpü, enjektör, ilaçlar, solüsyon, tüp, sonda, pansuman aletleri, aspiratör ve ameliyatta gerekli diğer alet ve malzemelerin kullanımı hakkında bilgi sahibidirler. Modern hemşireliğin kurucusu “Florence Nightingale“nin doğum günü olan 12 Mayıs günü her yıl dünyada “Hemşireler Günü” olarak kutlanmaktadır.
Bu yazımızda hemşire nedir, hemşirelik nedir, hemşirelik hakkında detaylı bilgiler paylaştık. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca hemşire nasıl olunur öğrenmek için hemen TIKLAYIN
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.