Rize Sağlık-Sen Şube Başkanı YILMAZ 663 Sözleşmeli Yöneticilik Sistemine Eleştiri

Yılmaz, 2011 yılında kurulan kamu hastaneleri genel sekreterliği ve 663 sözleşmeli kanunla atanan idarecilerin getirdiği sistemin başarısız olduğunu belirtti. 2018 yılında eskiye dönüş adı altında bazı değişiklikler yapılmasına rağmen, sözleşmeli..

Rize Sağlık-Sen Şube Başkanı YILMAZ 663 Sözleşmeli Yöneticilik Sistemine Eleştiri
Yayınlanma: Güncelleme: 29 views

Yılmaz, 2011 yılında kurulan kamu hastaneleri genel sekreterliği ve 663 sözleşmeli kanunla atanan idarecilerin getirdiği sistemin başarısız olduğunu belirtti.

2018 yılında eskiye dönüş adı altında bazı değişiklikler yapılmasına rağmen, sözleşmeli sistemin devam ettiğini ifade eden Yılmaz, bu süreçte birçok düzenlemenin deneme amaçlı getirildiğini, ancak istenen hizmetin bir türlü sağlanamadığını vurguladı.

“Yama Üstüne Yama!”

Yetkilerin yerele devredilmesinin de sorunu çözmediğini belirten Yılmaz, sistemin belirli bir süre sonra tekrar genele devredilmesi durumunda şaşırmamak gerektiğini söyledi. Yılmaz, bu durumu “yama üstüne yama” olarak nitelendirdi.

Sağlık Çalışanlarının Beklentisi: Köklü Değişim

İsmail Yılmaz, 663 sözleşmeli sistemin tamamen kaldırılması gerektiğini savunarak, idarecilerin yükselmeye tabi tutulmasının önemini vurguladı. Yılmaz, idarecilerin makamda belirli bir süre halk memnuniyeti dikkate alınarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanından Köklü Bir Değişim Bekleniyor

Yüz binlerce sağlık çalışanının mevcut idareden memnun olmadığını ve tükenmişlik sendromu yaşadığını ifade eden Yılmaz, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan köklü bir değişim beklediklerini söyledi.

Yılmaz, değişim olmadan Bakan Memişoğlu’nun yapabileceği bir şeyin olduğuna inanmadığını ve değişim olmadığı takdirde gelecekte bakanın değişeceğini, ancak sistemin aynı kalacağını belirtti.

Yılmaz, “Yüzyılda her şey çok hızlı bir şekilde değişiyor, değişmeyen tek şey değişim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ayrıca Başkan YILMAZ:

Sistemi idarecileri işlemez hale getirir.
Çalışanların kimisini size yakın kimisini size uzak tutarak, laf getir & götür ile iş tutarsanız, kaosun sebebi olursunuz.
Af etmek, olayı kapatmak idarecilik değildir. Çalışanların tamamı af ettiğinizden memnun kalacaklar sa istisnai olabilir ancak, olayları kapatmak işini yapmamak tır.
Çalışan diğer çalışana güç kullanmış, hakaret etmiş, legal olmayan her türlü söz, fiil ve eylemler de bulunmuş ise sizin af edici davranmak yerine haddini bildirecek disiplin sürecini başlatmanız gerekmektedir.
Elle tutulur delilleri sırf olay adli mercilere intikal etti diye soruşturma açmamakta iş ihmali dır. Adli mercilerde kurumlara bu olayla ilgili ne tür bir soruşturma yuruttun sormazlar mı?
Adalet hakkın tas tamam verilmesidir. Adalete giden yolda hakkaniyetin tas tamam olması önemlidir. Edenin ettiği yanına kâr kaldığı bir ortamda düzen ve intizam dan bahsedemezsiniz.
Kayırma gözü kör ederse hâksızlığa haykıran birisi sizin gözünüzde süçlü görünür.
İyi bir idareci kötü bir sistemde de iyi işler yapabilirken! Kötü bir idareci iyi sistemi işlemez hale getirir.
Hulâsa; Sistemi idarecileri işlemez hale getirir. ifadelerinde bulundu
likapa

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.